Etiquetes

, , , , , , , , , , ,

Jocs Florals AndorraEls XLIV Jocs Florals Infantils i Juvenils de la Llengua Catalana del Principat d’Andorra, que organitza el Cercle de les Artes i de les Lletres, ha registrat un rècord de participació amb un total de 240 poemes presentats i admesos, en comprovar que complien les bases de les convocatòries.

Recordarem que el certamen es divideix en les dues categories: infantil, oberta a nens i nenes d’entre deu i 14 anys, i juvenil, per a nois i noies d’entre 15 i 20. A cadascuna de les dues es preveuen els premis tradicionals en els jocs florals d’arreu: la Flor Natural, a la millor poesia que canti l’amor; Englantina, a la millor composició de caràcter patriòtic; Viola, al millor que exalti la fidelitat als valors espirituals; i Premi Extraordinari, a la millor poesia de tema lliure.

En aquest cas, els 240 originals admesos s’han distribuït així:

Un total de 68 de la categoria infantil, dels quals 18 opten a la Flor natural, 10 a la Viola, 14 a l’Englantina i 26 al premi extraordinari.

Jocs Florals JuvenilsQuan a la categoria juvenil, 28 han estat presentats per obtenir la Viola; 36 per a l’Englantina; 44 per a la Flor Natural i 64 per al premi extraordinari, amb un total de 172.

Els membres dels jurats ja han començat a rebre els originals per poder emetre el veredicte aviat i està previst una primera reunió a finals d’aquesta setmana.

L’acte dels Jocs, amb presència de la reina, les dames i diverses autoritats, se celebrarà el diumenge dia 9 de juny vinent, a les 12 del migdia, a l’auditori del Palau del gel de Canillo.

El certamen està patrocinat pel Govern d’Andorra, el Consell General i el Comú de Canillo, amb la col·laboració de Crèdit Andorrà.