Etiquetes

, , , , , , ,

Dimarts vinent, dia 5 de maig, a les 20h la Federació Andorrana de Fotografia (FAF), amb la col·laboració del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports i el Comú de Sant Julià de Lòria, us invita a assistir a la inauguració a Andorra de la XXIII Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport. El Centre de cultural i de congressos lauredià acollirà l’exposició, del cinc al divuit de maig.

Cartell_Petit_Expo_Esport_FAF

Una vegada més podreu comprovar que els fotògrafs fan realitat l’eslògan: molt més que fotografia, molt més que esport. Les seves impactants imatges ens mostren totes les facetes de l’esport i el món que l’envolta.

Invitacio_Petit_Fotosport2014

 

Presentació:

El primer precedent de Fotosport el trobem el 1954 quan el Club Natació Reus Ploms va convocar el I Saló Nacional de Fotografia Esportiva. Posteriorment es va anar ampliant l’àmbit de convocatòria fins que l’any 1970 es convoca la primera edició de Fotosport. Des d’aleshores ens hem mantingut fidels a la nostra cita i som amb vosaltres cada dos anys.

Luc Bracke, e-fiap/b, Belgica.

Bubbles 1 Medalla FOTOSPORT 2014 I Medalla Daurada FCF. Luc Bracke, e-fiap/b, Belgica.

 

La paraula FOTOSPORT és un acrònim que vol reflectir la voluntat de captar l’essència de l’esport a través de l’art de la fotografia i, certament, les fotografies reconegudes en la nostra biennal aconsegueixen donar sentit a aquest acrònim.

Deixeu-vos emportat per la força expressiva de les imatges que expressen voluntat, esforç, tenacitat, resistència, superació, emoció, alegria i també tristesa o decepció dels esportistes això com l’entusiasme o la desil·lusió dels espectadors que encoratgen els seu ídols.

És l’ull amatent del fotògraf entusiasta que captant els moments decisius dels esportistes ens transmet d’una manera magistral aquestes imatges expressives i de gran qualitat artística.

Josep M. Casanoves Dolcet, AFIAP – EsFIAP, Comissari de les Biennals Fotosport.