Etiquetes

, , , , , , ,

exporcontrerasAvui dimarts, dia 5 de juliol i organitzat pel Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, s’inaugura l’exposició: JOANA BAYGUAL, RAFAEL CONTRERAS, NEUS MOLA, MERITXELL PAPIÓ; TALLERS D’ART 2016.

L’acte tindrà lloc aquesta tarda a les vint hores, a ARTALROC, sala d’exposicions del Govern, Avda. Carlemany 8, Escaldes – Engordany.

Mostra TALLERS D’ART 2016

Comissaria MIREIA SALLARÈS

JOANA BAYGUAL
Las Muertes Chiquitas

Un projecte multidisciplinari de Mireia Sallarès (Barcelona 1973) que ens parla del plaer i la violència. Durant quatre anys, del 2006 al 2010, l’artista va recopilar moltes entrevistes a dones mexicanes, on l’orgasme com a subjecte funciona com una metàfora de la necessitat de moltes dones d’apoderar-se d’elles mateixes per lluitar i resistir enfront de la violència masclista imperant en el seu context.

NEUS MOLA
Ingenuïtat perduda

L’obra vol representar el pas de la infantesa a l’etapa de la pubertat, l’adolescència, l’edat en què el cos i la ment d’una nena emprenen un canvi hormonal, psicològic i existencial que la convertiran, a la llarga, en una dona madura.

MERITXELL PAPIÓ
De tot se’n diu menjar

Amb aquesta instal·lació responc a una necessitat de reflexionar sobre la manera de menjar ràpida i poc saludable que té la nostra societat.
És una natura morta contemporània amb què qüestiono la qualitat i el valor nutricional dels productes de menjar prefabricat. Denuncio la pèrdua de riquesa biològica per culpa dels interessos econòmics. Els additius no tenen cap valor nutritiu. La seva única utilitat és millorar el sabor, l’aspecte i perllongar la durada dels aliments.

RAFAEL CONTRERAS
No a l’ablació – Sense comentaris – Retalls

L’art com a producte de la societat humana ha de servir per analitzar els diversos components socials. En les tres obres que presenta l’artista, pretén fer una crítica social sobre temes que sempre són d’actualitat, fora i dins de les nostres fronteres.

No a l’ablació vol provocar rebuig i reforçar la idea que aquesta pràctica és una violació dels drets humans de les dones i les nenes, car vulnera la seva integritat física i mental, el dret a viure lliures de violència i discriminació i, en determinats casos, el dret a la vida.

Sense comentaris vol posar de relleu dos reptes complicats com són el control de les armes i la necessitat de fer un tractat mundial sobre el comerç d’armes.

HORARIS
 De dimarts tarda a divendres d'11 a 14 h i de 15:30 a 20 h
 Dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 20 h
 Diumenge de 10 a 14 h
 Tancat diumenge tarda, dilluns tot el dia i dimarts matí.